Πίνακες

Εδώ η γενική άποψη περί πινάκων ζωγραφικής, κάπου-κάπως-κάποτε έχει την τάση και το συνήθειο να αποκλίνει απ’ τις νόρμες, να ψάχνει και να αποκτά άλλη αισθητική και διαστάσεις. Ναι αντικειμενικά είναι πίνακες, μπορείς να τους κρεμάσεις στον τοίχο σου να τους βλέπεις αλλά οι αφετηρίες, τα χρώματα, οι παραστάσεις που ενσωματώνουν, οι ιστορίες που αφηγούνται, υφίστανται μια διαρκή εναλλαγή στη μορφή τους, παρασύρονται από το ορμητικά κινούμενο ρεύμα της φαντασίας και της πειραματικής αναζήτησης.

Η χρωματική παλέτα δεν γεμίζει σώνει και καλά με μπογιές αλλά μπορεί να ενσωματώνει και υλικά της φύσης ή του ανθρώπου. Μεικτές τεχνικές, τεχνοτροπίες αυθόρμητες, πειραματισμοί και ακροβατισμοί που αλληλένδετα ή και αλληλοσυγκρουόμενα πολλές φορές, συμμετέχουν στην εικαστική και εκφραστική αυτή αλχημεία.

Μικρόκοσμοι

 

Ξύλινα πομολάκια διαφόρων διαμέτρων και πούλια αρχικά προορισμένα για τάβλι, ξύλινα κουτιά, ακρυλικά χρώματα, πειραματισμοί με μοτίβα και μεταλλικές χρωματικές ενσωματώσεις.

Εμπνευσμένο από εικόνα διακριτών  συστατικών υγρού μέσα από μικροσκόπιο.

 

Διαστάσεις (cm): 26 x 8 x 36

Έναστρον

 

Ανάγλυφη Ναΐφ προσέγγιση και απόδοση του έναστρου νυχτερινού ουρανού όπως αυτός γίνεται ορατός κάπου στην ύπαιθρο, μακριά από τη φωτορύπανση των αστικών κέντρων η οποία κρύβει σχεδόν εντελώς τα διαδαλώδη μοτίβα του ουράνιου στερεώματος από το οπτικό πεδίο του παρατηρητή.

Διχρωμία, ξύλινη επιφάνεια, ξύλινα θραύσματα κομμένα σε τόρνο.

Σίτι

Ανάγλυφη νυχτερινή άποψη πόλης.

Ξύλινη κορνίζα, σύρμα χαλκού, ξύλινα ημισφαιρικά κομμάτια κομμένα σε τόρνο.

 

Διαστάσεις (cm): 64 x 42

© All images copyrighted by Georgios Sarantis